Website voorlezen
png facebook png twitter Lees de nieuwsbrief
 • Marktplaats en studiehuis van de stad

  Na 15 jaar plannen maken is het eindelijk zover. Er komt een nieuwe Bibliotheek Centrum. Het Definitief Ontwerp van BiermanHenket Architecten is goedgekeurd. We weten hoe het gebouw aan de Stromarkt eruit gaat zien en nu gaan we aan de slag met de inhoudelijke invulling. Op deze pagina houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen. 

  Lees de visie van directeur Alice van Diepen

 • Definitief Ontwerp inspireert

  BiermanHenket Architecten heeft eind oktober het Definitief Ontwerp opgeleverd. Het transparante gebouw met uitzicht op het groen is zo ontworpen dat het past in de historische context van de oude stad en toch modern is. U kunt het resultaat bekijken in de samengevatte presentatie.

  Bekijk het Definitief Ontwerp

 • De inrichting van de nieuwe bieb

  Het voorlopig ontwerp van de nieuwe bieb is af. Wat wordt het mooi! De nieuwe bibliotheek aan de Stromarkt is licht en ruimtelijk. Je kunt je laten inspireren door onze collectie, zelf aan de slag om dingen te maken en kennis en opvattingen met elkaar delen. Er zijn voorleesplekken, stille studieplekken en ruimtes om met groepen samen te komen.

  Meer over het voorlopig ontwerp

Nieuwbouw Actueel

 1. Yes, het gaat gebeuren!

  Eindelijk is het zover, de sloop van het oude SNS gebouw aan de Stromarkt gaat beginnen.

  Publicatiedatum: 01 december 2016

 2. Afgelast: Bijzonder eerbetoon aan sloop van voormalig bankgebouw

  Wegens onvoorziene omstandigheden kan het evenement Salut Béton Brut op 1 december niet doorgaan.

  Architectuurcentrum Rondeel heeft zijn locatie aan de Stromarkt verlaten voor een tijdelijk onderkomen in het...

  Publicatiedatum: 29 november 2016

 3. Inspiratie opdoen over kinderparticipatie

  In oktober 2016 is een groepje medewerkers van de Bibliotheek Deventer op bezoek geweest bij het Museon, het Gemeentemuseum Den Haag en de Bibliotheek Gouda om inspiratie op te doen over kinderparticipatie. Dit wordt...

  Publicatiedatum: 25 november 2016

 4. Samen optrekken rondom de Stromarkt

  Onlangs was ik op een bijeenkomst van Platform de nieuwe winkelstraat, een platform dat winkelgebieden in heel Nederland ondersteunt door samenwerking met stakeholders te stimuleren en te werken aan de toekomst van het...

  Publicatiedatum: 03 augustus 2016

Meer

Nieuwbouw Bibliotheek Centrum

24 mei 2017 - Met een mobiele hijskraan is een 35 meter hoge torenkraan geplaatst. De 50 meter lange giek werd op de grond in elkaar gezet en vervolgens hoog in de lucht op de toren aangesloten. Een indrukwekkend gezicht!

Klik hier voor foto's vanaf het begin van de sloop.