Website voorlezen
png facebook png twitter               
 • Welkom bij de Athenaeumbibliotheek

  De Athenaeumbibliotheek is onderdeel van de Bibliotheek Deventer, maar bevindt zich op de locatie Klooster 12. We zijn er trots op dat we de oudste stadsbibliotheek van Nederland zijn, gesticht in 1560. Graag vertellen we u meer over onze geschiedenis en bijzondere collecties!

  Lees meer

 • Verlengen en lenen AB

  Wilt u boeken die u geleend heeft bij de Athenaeumbibliotheek verlengen? Dat kan nog steeds via het zoeksysteem dat u van de AB gewend bent. De weg ernaar toe is alleen in een ander jasje gestoken. Wij leggen u graag uit welke stappen u moet ondernemen.

  Lees meer

 • Een kijkje achter de schermen

  De Athenaeumbibliotheek is gevestigd in een monumentaal kloosterpand. Al in de veertiende eeuw leefden er volgelingen van Geert Grote en zijn Moderne Devotie. In samenwerking met de VVV Deventer bieden wij groepsrondleidingen aan. U komt meer te weten over de geschiedenis van de panden en neemt een kijkje achter de schermen in onze boekenschatkamers.

  Lees meer

 • Schatkamer van Deventer Boekenstad

  In onze hal aan het Klooster bevindt zich de Schatkamer van Deventer Boekenstad. Kom kijken en genieten! Neem uw smartphone of tablet mee met daarop de SAB Expo - app en lees (of luister) over de bijzondere stukken in de actuele expositie. Download de app hier.

  Wat is er allemaal te zien?

 • Tanach - Bijbel - Koran

  Twee topstukken van de Athenaeumbibliotheek zijn onlangs met veel zorg overgebracht naar het Catharijneconvent in Utrecht. Ze maken onderdeel uit van de tentoonstelling 'Heilig Schrift'.

  Deze tentoonstelling is te bezichtigen van 7 oktober tot en met 8 januari 2017.

  Lees meer

Webwinkel

Digitale informatie

Digitale etalages

Nieuws over AB

 1. Foto ondertekening schenking

  Schenking Georg Hartong

  Al veertig jaar verzamelt Deventenaar Georg Hartong boeken over Overijssel. Sinds 1991, nu een kwart eeuw geleden, bevindt een groot deel van zijn collectie zich in de Athenaeumbibliotheek aan Het Klooster. In de...

  Publicatiedatum: 25 oktober 2016

 2. foto torah draken

  Topstukken Athenaeumbibliotheek naar internationale tentoonstelling

  Op de tentoonstelling Heilig Schrift in Museum Catharijneconvent in Utrecht zijn twee bijzondere handschriften uit Deventer Athenaeumbibliotheek te zien. Het gaat om kolossale middeleeuwse Hebreeuwse Bijbelboeken van...

  Publicatiedatum: 04 oktober 2016

 3. Foto van groep leerlingen en oud boek

  Leerlingen van Het Vlier bezoeken Athenaeumbibliotheek

  Meer dan 300 leerlingen van Het Vlier hebben in mei een bezoek gebracht aan de Athenaeumbibliotheek Deventer. Ze kregen informatie van medewerkers van de bibliotheek over de geschiedenis van het pand, over de...

  Publicatiedatum: 07 juni 2016

Meer

Deventer Boekenstad

Waarom Deventer boekenstad is? Bekijk het filmpje en u weet binnen vijfenhalve minuut het antwoord.

Bureau Beeldtaal maakte de lichtvoetige, informatieve video in samenwerking met de Athenaeumbibliotheek. 

Agenda