Website voorlezen
png facebook png twitter               
 • Welkom bij de Athenaeumbibliotheek

  De Athenaeumbibliotheek is onderdeel van de Bibliotheek Deventer, maar bevindt zich op de locatie Klooster 12. We zijn er trots op dat we de oudste stadsbibliotheek van Nederland zijn, gesticht in 1560. Graag vertellen we u meer over onze geschiedenis en bijzondere collecties!

  Lees meer

 • Een kijkje achter de schermen

  De Athenaeumbibliotheek is gevestigd in een monumentaal kloosterpand. Al in de veertiende eeuw leefden er volgelingen van Geert Grote en zijn Moderne Devotie. In samenwerking met de VVV Deventer bieden wij groepsrondleidingen aan. U komt meer te weten over de geschiedenis van de panden en neemt een kijkje achter de schermen in onze boekenschatkamers.

  Lees meer

 • Schatkamer van Deventer Boekenstad

  In onze hal aan het Klooster bevindt zich de Schatkamer van Deventer Boekenstad. Kom kijken en genieten! Neem uw smartphone of tablet mee met daarop de SAB Expo - app en lees (of luister) over de bijzondere stukken in de actuele expositie. Download de app hier.

  Wat is er allemaal te zien?

Webwinkel

Databanken en websites

Digitale etalages

Nieuws over AB

 1. Foto van groep leerlingen en oud boek

  Leerlingen van Het Vlier bezoeken Athenaeumbibliotheek

  Meer dan 300 leerlingen van Het Vlier hebben in mei een bezoek gebracht aan de Athenaeumbibliotheek Deventer. Ze kregen informatie van medewerkers van de bibliotheek over de geschiedenis van het pand, over de...

  Publicatiedatum: 07 juni 2016

Meer

Deventer Boekenstad

Waarom Deventer boekenstad is? Bekijk het filmpje en u weet binnen vijfenhalve minuut het antwoord.

Bureau Beeldtaal maakte de lichtvoetige, informatieve video in samenwerking met de Athenaeumbibliotheek. 

Agenda