Website voorlezen
png facebook png twitter Lees de nieuwsbrief
 • Koers uitgezet voor vier jaar

  In het meerjarenbeleidsplan laat de Bibliotheek Deventer zien wat de koers gaat worden voor komende vier jaar. We formuleren onze missie en visie en beschrijven de kernwaarden die we als uitgangspunt nemen voor wie we willen zijn. Het plan is tot stand gekomen in samenwerking met partners, vrijwilligers, bezoekers en medewerkers van de bibliotheek.

  Lees meer

 • Lees zoveel als je kunt

  Go Ahead Eagles aanvoerder Sander Duits en de Bibliotheek Deventer dagen kinderen van groep 5 en 6 de komende 10 weken uit zoveel mogelijk boeken te lezen. 700 leerlingen plakken op school voor elk boek een sticker, maar je kunt ook meedoen aan de thuiseditie. Daarvoor haal je de poster bij de bibliotheek. Op 11 april klinkt het eindsignaal.

  Lees hier hoe je kunt scoren

 • Vacature vrijwilligers Collectiehulp

  Voor onze vestigingen Centrum en Colmschate zoeken wij vrijwilligers die ons helpen om de bibliotheek netjes te houden. Als Collectiehulp zorg je er samen met ons voor dat de boeken en andere media mooi gepresenteerd worden. Je ruimt boeken op en legt tijdschriften weer op hun plek.

  Bekijk de vacature

 • Verbeter je digivaardigheden

  Communicatie gaat steeds vaker via internet. Privé bijvoorbeeld via e-mail of Facebook en Skype. Ook zaken doen met onder meer de overheid wordt digitaler. Denk daarbij aan het doen van belastingaangifte of aanvragen van toeslagen. Niet zo makkelijk en extra lastig als je onervaren bent. De bibliotheek helpt je verder met twee cursussen: Klik&Tik en Digisterker.

  Lees meer op het Taal- Digipunt

 • Hulp bij belastingaangifte

  Vóór 1 mei moet je digitaal aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Heb je daar hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor het belastingspreekuur op 4, 5 of 21 april.

  Lees meer en maak een afspraak!

 • Luisteren voor je lijst

  Zoek je boeken voor je literatuurlijst? Je kunt ook literatuur luisteren in plaats van lezen! Download de LuisterBieb-app en kijk bij 'Luisteren voor je lijst'. Handig voor in de bus naar school, in de pauzes tussen je lessen of 's avonds in bed. Er is een ruime selectie voor leden en niet-leden. Tot 18 jaar is het lidmaatschap van de bieb trouwens gratis!

  Lees hier hoe je kunt luisteren

Schatkamer vol aanwinsten

 • Romans
 • Spanning
 • Films
 • Muziek
 • Informatief
Laden covers...
Laden...
Laden...

Bibliotheek Deventer op Twitter

Nieuwbouw Bibliotheek Centrum

21 maart 2017 - Het SNS-gebouw is bijna verdwenen. Over een paar weken start de bouw van Bibliotheek Deventer aan de Stromarkt. Klik hier voor foto's vanaf het begin van de sloop.

Activiteiten

Vaste activiteiten

 • Rustige werkplekken

  Op zaterdag kun je rustig studeren in onze Annie M.G. Schmidtzaal achterin de Bibliotheek Centrum aan de Brink. De wifi werkt goed, je kunt online printen via printen-in-de-bieb en op vertoon van je studenten- of scholierenkaart kost een tosti bij Koek en Boek maar €1,00 (tussen 12.00 en 13.00 uur).

 • Samen Nederlands praten

  Beter Nederlands leren terwijl je een kopje koffie drinkt? Het kan elke 14 dagen van 9.00 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Centrum tijdens het Taalcafé. Het is vooral heel gezellig in ons Biebcafé Koek en Boek. 

  Klik hier om de data te bekijken

 • BoekStart inloopochtenden

  Elke week kun je in diverse bibliotheekvestigingen langskomen voor een gezellige ochtend lezen en zingen met je kleintje. Je kunt leestips uitwisselen met andere ouders en onze deskundige vrijwilliger.

  Lees hier waar de inloopochtenden zijn

Net teruggebracht