Website voorlezen
png facebook png twitter Lees de nieuwsbrief
 • Gratis theorie-examen oefenen

  Bij de Bibliotheek Deventer kun je gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met Theorie.nl. Het is gratis via de wifi van de bieb, in alle vestigingen. Deze service is ook gratis als je geen lid bent. Werk je op een computer van de bibliotheek, dan heb je een (internet)lidmaatschap nodig.

  Ga direct aan de slag!

 • Historie nu beter toegankelijk

  Nieuwsgierig naar de geschiedenis van Deventer? Lees het nieuws van vroeger uit het vooroorlogse Deventer dagblad en bestudeer de oude foto's en kaarten uit het Historisch Centrum Overijssel. De Athenaeumbibliotheek maakt de historie van Deventer en wijde omgeving digitaal toegankelijk. Nu ook vanuit huis te raadplegen.  

  Lees meer

 • Kranten en tijdschriften uit de wereld

  De bibliotheek biedt gratis toegang tot meer dan 5.000 kranten en tijdschriften uit binnen- en buitenland. Via de PressReader App kun je de nieuwste kranten downloaden en lezen. Je logt in bij het Wifi-netwerk van de bibliotheek en daarna hou je zeven dagen lang toegang, waar je ook bent. Na die week kom je terug naar de bibliotheek om opnieuw in te loggen.

  Hoe werkt het precies

 • Leuke manier om boek te vinden

  Op zoek naar boekentips? Met WelkBoek zijn de mogelijkheden om een boek te zoeken vrijwel onbeperkt en zul je iedere keer verrast worden door de aanbevelingen. Je kunt boeken selecteren op basis van kenmerken zoals vrolijk, onvoorspelbaar, buitengewoon en optimistisch, maar ook op personage, plot of plaats. 

  Laat je inspireren

 • Mooie e-books voor 6 - 18 jaar

  De VakantieBieb voor de jeugd is weer open! Het zomercadeautje van de Bibliotheek bevat een mooie lijst met avontuurlijke, griezel, detective, fantasie- en humoristische e-books voor de jeugd. De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone. Vanaf 1 juli worden e-books voor volwassenen aan dit gratis aanbod toegevoegd.

  Ga snel kijken

Schatkamer vol aanwinsten

 • Romans
 • Spanning
 • Films
 • Muziek
 • Informatief
Laden covers...
Laden...
Laden...

Bibliotheek Deventer op Twitter

Nieuwbouw Bibliotheek Centrum

20 juni 2017 - Er staat iets! Na maanden van sloop is het mooi om te zien dat de opbouw begonnen is.

Klik hier voor foto's vanaf het begin van de sloop.

Activiteiten

Vaste activiteiten

 • Rustige werkplekken

  Op zaterdag kun je rustig studeren in onze Annie M.G. Schmidtzaal achterin de Bibliotheek Centrum aan de Brink. De wifi werkt goed, je kunt online printen via printen-in-de-bieb en op vertoon van je studenten- of scholierenkaart kost een tosti bij Koek en Boek maar €1,00 (tussen 12.00 en 13.00 uur).

 • Samen Nederlands praten

  Beter Nederlands leren terwijl je een kopje koffie drinkt? Het kan elke 14 dagen van 9.00 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Centrum tijdens het Taalcafé. Het is vooral heel gezellig in ons Biebcafé Koek en Boek. 

  Klik hier om de data te bekijken

 • BoekStart inloopochtenden

  Elke week kun je in diverse bibliotheekvestigingen langskomen voor een gezellige ochtend lezen en zingen met je kleintje. Je kunt leestips uitwisselen met andere ouders en onze deskundige vrijwilliger.

  Lees hier waar de inloopochtenden zijn

Net teruggebracht

Laden...